НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Грац-Венеция - "ДО ГРАДОВЕТЕ НА ШВАРЦЕНЕГЕР И КАЗАНОВА"

Период: 15 август 2011 г. - 21 август 2011 г.

Транспорт: Автобус

Забележки

два нощни прехода

Програма

София-Виена-Грац-Венеция-Загреб-Белград-София
7 дни/5 нощувки
1 ден - отпътуване от храм-паметник "Александър Невски" в 20 ч. по маршпрут София-Белград-Будапеща-Виена. Нощен преход.
2 ден - пристигане рано сутринта в столицата на Австрия. Панорамна обиколка с автобус на центъра на града по Малкия ринг с градския парк и паметника на Моцарт, Карлскирхе, двореца Хофбург, сградата на парламента, Кметството, Музея по история на изкуството, Природонаучния музея, сградата на борсата, Университета, брегът на Дунав... Настаняване в хотела. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена. Нощувка.
3 ден - закуска в ресторанта на хотела. Пешеходна разходка из центъра на града - катедралата "Св. Стефан", Чумната колона, двореца Хофбург, Операта, ул. "Кертнерщрасе". Възможност за посещение на отделни музеи - Кралските апартаменти, Съкровищницата, Музея на оръжията, музикалните инструменти и града Ефес. Следобед посещение на двореца Шонбрун. Възможност за разглеждане на кралските покои, парка, музея на каляските, зоопарка, музея на техниката. Отпътуване за Грац около 17 ч. Пристигане в главния град на провинция Щирия привечер. Настаняване в хотела. Нощувка.
4 ден - закуска в ресторанта на хотела. Разглеждане на историческия център с местен екскурзовод - средновековната крепост с прочутата часовникова кула, замъка Егенберг, сградата на Кунстхаус-Грац, Ландхауса, Арсенала... Градът е не само родно място на актьора Арнолд Шварценегер, но е свързан и с българската история - тук умира първият български владетел от новата ни история княз Александър Батенберг. Свободно време. Възможност за вечеря в типичен австрийски ресторант. Нощувка.
5 ден - закуска в ресторанта на хотила. Отпътуване за Венеция. По обяд присигане в най-романтичния италиански град. Разглеждане на центъра с местен екскурзовод - моста Риалто, площад "Сан Марко" с едноименната базилика на него, Двореца на дожите /отвън/, Моста на въздишките, Камбанарията, Канале гранде. Настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден - закуска в ресторанта на хотела. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Венеция и обяд. Отпътуване за Загреб. Пристигане в хърватската столица привечер и настаняване в хотела. Свободно време за самостоятелна разходка и вечеря. Нощувка.
7 ден - закуска в ресторанта на хотела. Пешеходна разходка из центъра на града. По обяд отпътуване. Късният следобед пристигане в столицата на Сърбия. Самостоятелно разглеждане на центъра на Белград за около 4 часа. Вечерта отпътуване за България с нощен преход. Пристигане в София рано сутринта.

Цена: 705 лв.

Цената включва:
- транспорт с луксозен автобус
- 5 нощувки със закуска в хотели 2* и 3*
- 3 туристически обиколки с местен екскурзовод в градовете Виена, Венеция и Грац
- придружител от "Алеко Турс"
- здравна застраховка
Цената не включва:
- обедите и вечерите
- таксите за посещение на галерии и музеи
- разходи от личен характер