НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Вергина - "ДО ГРОБНИЦАТА НА ФИЛИП II МАКЕДОНСКИ"

Период: 21 юли 2012 г. - 21 юли 2012 г.

Транспорт: Автобус

ЗабележкиПрограма

Маршрут: София-Вергина-София

Заминаване от София от храм-паметник "Ал. Невски" в 6:30 ч. сутринта. По пътя в Кресненското дефиле се прави половинчасова почивка за кафе и закуска.
Пристигане във Вергина около 12:00 ч. Разглеждане на комплекса от гробници и музей към него. В уникалната могила има пет гробни камери на високопоставени управници на древна Македония. Предполага се, че най-пищното и запазено погребение е на Филип II - баща на Александър Велики. В музейната сбирка са изложени оръжията и ризниците на воините от онова време, богато украсени със злато. Тук е намерен и единствения цялостно запазен македонски шлем с характерна форма. Предполага се, че едно от другите царски погребения е на сина на Александър Македонски. Освен гробни камери с внушителни размери (всяка една като малка къщичка), в могилата са открити и надгробни плочи на висши управници. Днес е възстановена куполовидната форма над археологическите разкопки и е оформен изключително съвременен музеен комплекс във вътрешното пространство. След разглеждане на експозицията свободно време за почивка, пазаруване на сувенири и обяд. Отпътуване за България към 15 ч. По пътя отново се прави почивка преди границата за шопинг и в Кресненското дефиле за вечеря.
Пристигане в София около 22:00 ч.

Цена: 55 лв.

Цената включва:
- транспорт с луксозен автобус
- водач-екскурзовод от Алеко Турс
- пътни такси
- медицинска застраховка за пътуване в чужбина
Цената не включва:
- входна такса за гробниците и музея във Вергина - 8 евро за възрастен, 4 евро за лица над 65 г., безплатно за младежи до 19 г.
- храна и разходи от личен характер.

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.