НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Прага и околностите - "ОТ ПРАГА - С ЛЮБОВ!"

Период: 01 май 2012 г. - 30 септември 2012 г.

Транспорт: Самолет и автобус

Забележки

Индивидуално пътуване

Програма

8 дни/7 нощувки

Посещавани дестинации: Прага, Карлови Вари, Кутна Хора, Конопище и Карлщейн, Чехия

Тук всеки камък разказва своя история, всяка уличка е белязана със столетно минало. Каним ви в един от най-големите музеи на открито - Прага! Ще се потопите в средновековната атмосфера на чешката история, ще се докоснете до традициите на тази централноевропейска страна, ще се любувате на природата по р. Вълтава.

Програма:
1 ден - пристигане в Прага самостоятелно (с влак, автобус, самолет или собствена автомобил). Възможност да бъдете посрещнат на летището и трансфер до хотела. Настаняване в избрания по категория хотел. Вечерта - вечеря (избор между 8 различни менюта) в типичен фолклорен ресторант с програма, разположен в истинска ферма от XVIII в. извън града (безплатен трансфер). Ще опитате кухнята на Чехия, Моравия и Словакия. Безплатен "мокър" бюфет с бира, вино и други местни питиета. Трансфер обратно до хотела. Нощувка.
2 ден - закуска. Нашият автобус ще ви вземе от вашия хотел за незабравима разходка из Златна Прага. Първо се посещава Пражкия храд с Кралския дворец (днес седалище на президентството и правителството), катедралата "Св. Вит", манастира "Св. Георги", Златната уличка. Пеша по ул. "Нерудова" ще слезете до Мала страна (Долния град), известна с прекрасните си дворци и стигаща до прочутия Карлов мост. Всички заедно пресичаме Вълтава по него и стигаме до Староместке намнести (Стария градски площад), където се намира импозантната сграда на Старото кметство с емблематичния за града астрономически часовник, в съседтство са Тинската катедрала и църквата "Св. Николай", които също можете да разгледате. Оттам нашата разходка ни отвежда до сърцето на Прага - Вацлавски намнести (площад "Св. Вацлав"). Пътешествието през старата и нова история на чешката столица приключва пред Националния музей, който можете да разгледате самостоятелно. Свободно време за пазаруване или обяд в някой от многобройните национални или интернационални ресторанти. Нощувка.
3 ден - закуска. След това нашият шофьор ще ви откара в живописната чешка провинция - в Западна Бохемия, до град Карлови Вари (известен още като Карлсбад), разположен в долина сред красива гора. Ще посетим световноизвестния спа-център, прочут както с 12-те си термални извора, така и с новата си и старинна архитектура. Вероятно едни ще предпочетат да опитат лечебната минерална вода, а други ще отделят внимание на местния ликьор Бехеровка, направен от различни билки. Ще ви остане време да се потопите в някой от басейните, ако имате желание. Предвидено е и свободно време за шопинг, самостоятелно разглеждане на града и обяд. Нашият транспорт ще ви върне в Прага следобед. Нощувка.
4 ден - след закуска ще ви отведем до Конопище, един прекрасен ловен замък, построен през XIII в., реновиран през XIX в., в чиито зали има забележителна колекция от исторически оръжия, обзавеждане, картини. Нашето пътешествие продължава към замъка Карлщейн, на 35 км югозападно от Прага. Това е може би най-известната крепост на Чехия, построена между 1348 и 1355 г. от император Карл IV като съкровищница на имперските регалии, финасови средства, накити и държавни документи. По време на разглеждането нашият гид ще ви разкрие много от тайните и мистериите на замъка. Можете да го разпитате по всички въпроси, които ви вълнуват за това място. Прибиране в Прага. Нощувка.
5 ден - след закуска е екскурзията до средновековния Кутна Хора, основан около XIII в. във връзка с добива на сребро в близките мини. Градът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще се разходим из старинните улички и ще посетим катедралата "Св. Барбара", както и прочутата църква с украса от човешки кости. Кутна Хора е бил и седалището на Кралския монетен двор (заради близостта на сребърните мини) и тук са се отсичали пражките грошове. Връщане в Прага. Нощувка.
6 ден - закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на забележителности и пазаруване в Прага. Вечерта ви каним на круиз по Вълтава с корабче. И докато вечеряте на борда му, атмосфера ще създава класически оркестър, докато край вас се редуват гледките на Пражкия храд, Карловия мост, Вишехрад, Националния театър, светлините на нощна Прага. Нощувка.
7 ден - закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града и шопинг. Нощувка.
8 ден - закуска. Отпътуване от Прага.

Цена:
хотел 3*: самостоятелна стая - 425 евро, турист в двойна стая - 349 евро, турист в тройна стая - 339 евро
хотел 4*: самостоятелна стая - 539 евро, човек в двойна стая - 389 евро
хотел 5*: самостоятелна стая - 767 евро, човек в двойна стая - 559 евро


Цената включва:
- 7 нощувки със закуски според предпочетената от вас категория хотел в Прага
- трансферите, описани в програмата
- 2 обяда
- 1 фолклорна вечер с ястия
- 1 вечеря на корабче
- всички описани в програмата екскурзии
- хотелски и местни такси и данъци
Цената НЕ включва:
- билети за придвижването София-Прага и Виена-София (фирма "Алеко Турс" може да ви ги осигури)
- медицинска застраховка за пътуване в чужбина (заплаща се задължително при сключване на договора за групово пътуване в "Алеко Турс" и е според тарифите на застрахователна компания КюБиИ-Иншурънс с покритие 7000 евро)
- обедите и вечерите, непосочени изрично в програмата
- билетите и таксите за самостоятелно посетените забележителности
- разходите от личен характер.

ВАЖНО!
- Датите за отпътуване зависят само от желанието на туристите и възможностите на приемащата страна за настаняване.
- НЯМА минимален брой желаещи за провеждане на екскурзията.
- Цената, посочена, в евро се заплаща в лева по курса на БНБ в деня на плащане на пълната сума за пътуването.
- Местните екскурзоводи обслужват на английски и руски език!
- НЯМА придружител от фирма "Алеко Турс"!
- За безпроблемно провеждане на екскурзията е необходимо да се заплати пълната сума не по-малко от 1 месец преди пътуването.
ВАЖНО!