НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Моравия - "ВИНОТО НА ЮЖНА МОРАВИЯ"

Период: 01 юни 2012 г. - 30 септември 2012 г.

Транспорт: Самолет

Забележки

Индивидуално пътуване

Програма

4 дни/3 нощувки

Дестинация: Чехия, Южна Моравия, Леднице и Микулов

Препоръчваме тази екскурзия на всички, които биха искали да видят Южна Моравия, да спят в истински замък, да се запознаят с тайните на винопроизводството в този край и да научат нещо ново и интересно за Чехия. Отглеждането на грозде и производството на вино тук не е само работа, но и хоби за цял живот. Безкрайните лозови масиви са характерна гледка в този край. Това е една дълга история, започваща от раззеленяването на първите лозя, през наливането на гроздето с топлите слънчеви лъчи, обирането на сочната реколта, буйното ферментиране в бъчвите и завършваща с узряването на виното в хладните подземия. Елате в Моравия, за да минете по древните пътеки на винарите и да дегустирате в хладните изби скътаното слънце на лятото.

Програма:
1 ден - пристигане в Прага. Придвижване до градчето Леднице в Южна Моравия. През 1222 г. крал Пршемисл подарява тази местност на рода Лихтенщан и те построяват на това място укрепено селище. До края на Втората световна война тук е постоянното седалище на Лихтенщайн само с едно кратко прекъсване. През XVI в. селището е преустроено в ренесансов замък, а през VII в. виенският архитект Фишер го преустройва в бароков стил. През 1395 г. семейство Лихтенщайн присъединява чрез покупка двореца Валтице (бивша собственост на епископа на Пасау) и през XVI в. го преустройва в стила на маниеризма. По време на Тридесетгодишната война с Швеция сградите са неколкократно повреждани, но веднага след това са възстановявани, а общо реконструкциите продължават до 1730 г. с участието на редица известни художници и архитекти. Имате възможност да разгледате през този ден и двата обекта. Настаняване в хотела. Вечерта ви предлагаме дегустация на вино. Нощувка.
2 ден - закуска. Трансфер до град Микулов. Това е центърът на винопроизводството в този край - от столетия тук пътищата трасират придвижването на гроздето от полето до обществени и частни изби и центрове за дегустация. Най-големият местен празник е през втората седмица на септември, когато всички честват Фестивала на виното.
Ще посетите и замъка Яромержице над Рокутно - бароковата му сграда е сред най-впечатляващите архитектурни образци в Европа и Чехия. Построен през XVIII в., той и днес е обзаведен с мебели от това столетие и в пълнота пресъздава отминалата епоха. В залите му са разположени ценни колекции от музикални инструменти, картини, порцеланови изделия, часовници, мебели. Ще имате време и да посетите намиращата се наблизо църква "Св. Маргарет". Нощувка.
3 ден - закуска. Днес сме предвидили екскурзия до замъка Пернщейн, разположен над едноименното селце, кацнал на скала точно където реките Свратка и Недведичка се сливат, на около 40 км северозападно от град Бърно. Основан е от господарите на Медлов през 1285 г. Клон от това семейство определя замъка за своя постоянна резиденция и приема модното тогава име Пернщейн, чешка версия на немското Бьоренщайн - в превод Мечата скала. Това е един от най-запазените замъци в Чехия. Нощувка.
4 ден - закуска. Отпътуване за Прага. По пътя ще спрем за разглеждане на замъка Славков при Бърно. След това ще посетим и полето на прочутата Битка при Аустерлиц. Пристигане в Прага и отпътуване за дома.

Цена:
хотел-замък 3*: самостоятелна стая - 1275 евро, турист в двойна стая - 745 евро, турист в тройна стая - 499 евро


Цената включва:
- 3 нощувки със закуска в хотел-замък, категория 3*
- екскурзовод с английски език
- транспорт с лек автомобил от посрещащата фирма
- всички описани в програмата екскурзии
Цената НЕ включва:
- билети за придвижването София-Прага-София (фирма "Алеко Турс" може да ви ги осигури)
- медицинска застраховка за пътуване в чужбина (заплаща се задължително при сключване на договора за групово пътуване в "Алеко Турс" и е според тарифите на застрахователна компания КюБиИ-Иншурънс с покритие 7000 евро)
- обедите и вечерите, непосочени изрично в програмата
- билетите и таксите за самостоятелно посетените забележителности
- разходите от личен характер.

ВАЖНО!
- Датите за отпътуване зависят само от желанието на туристите и възможностите на приемащата страна за настаняване.
- НЯМА минимален брой желаещи за провеждане на екскурзията.
- Цената, посочена, в евро се заплаща в лева по курса на БНБ в деня на плащане на пълната сума за пътуването.
- НЯМА придружител от фирма "Алеко Турс"!
- За безпроблемно провеждане на екскурзията е необходимо да се заплати пълната сума не по-малко от 1 месец преди пътуването.
ВАЖНО!