НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Истрия - "СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕСТИВАЛ В ИСТРИЯ, ХЪРВАТИЯ"

Период: 08 август 2012 г. - 13 август 2012 г.

Транспорт: Автобус

Забележки

Отстъпка от 5 % за деца до 14 години

Програма

Открийте очарованието на Средновековния фестивал в Истрия, Хърватия! Екскурзията е изключително подходяща за семейства с малки, а и поотраснали деца! Запознайте се с природата, културата, историята на областта Истрия - най-близката точка до Италия!

6 дни/ 4 нощувки/ 1 нощен преход

1 ден (08.08, сряда): София - Бузет
Отпътуване от храм-паметник "Св. Александър Невски" късно вечерта в 22 ч. по направление София-Калотина-Ниш-Белград-Загреб-Бузет. По пътя на всеки 3 часа по половинчасова почивка.
2 ден (09.08, четвъртък): Бузет
Пристигане в град Бузет около обяд. По възможност настаняване в хотела веднага и свобдно време за самостоятелно разглеждане на забележителностите му. Ако не е възможно веднага настаняване, свободно време за обяд и настаняване в 16 ч. Нощувка.
3 ден (10.08, петък): Бузет - Светвинченат - Бузет
Закуска в хотела. След това групата отива с автобуса до град Светвинченат за целодневен престой на Средновековния фестивал. Ще видите парада на рицарите, техните дами и оръженосци, стрелци ще демонстрират уменията си с лъкове и арбалети, ще присъствате на обсада на крепост с катапулти и защитата й с огнени стрели и разтопена смола. През целия ден ще функционира средновековен панаир, ще има отворени занаятчийски работилници, кръчмари ще предлагат ястията на средновековието. Привечер връщане в Бузет. Нощувка в хотела.
4 ден (11.08, събота): Бузет - Пула - Мотовун - Грознян - Бузет
Закуска в хотела. Среща с представители на партниращата ни фирма, които поемат групата за по-нататъшните мини-екскурзии. Този ден ще посетите първо град Пула. От римско време тук има забележителни постройки - огромен античен амфитеатър, триумфалната арка Златната порта, малък римски театър... Отпътуваме за Берам, едно от най-старите селища в този район още от желязната епоха. Върху руините на древни стени са изградени римски укрепления, а върху тях по-късно израства гробищната църква "Св. Богородица от скалите" с отлично запазени късноготически стенописи.
Следващата спирка е градчето Мотовун. Изграден през Средновековието върху живописен хълм в долината на р. Мирна той ще ви очарова с романтиката на отминалите години. В следващия град - Грознян, ще се разходите по тесните каменни улички и каменните укрепления, ще можете да надникнете в любопитни галерии за съвременно изкуство, ще разберете как са майсторили старите занаятчии предмети за бита. Връщане в Бузет. Нощувка в хотела.
5 ден (12.08, неделя): Бузет - Рок - Хум - Пажин - Бузет
Закуска в хотела. В този ден местен екскурзовод ще ви разходи из град Бузет, известен още и като "Град на трюфелите", тъй като в този район има изключително много находища от тази ценна гъба. След това ще продължите със запознаването с очарователните средновековни градчета на Истрия. Ще посетите Рок с неговите внушителни крепостни стени, споменати за първи път през 1064 г. Ще се отбиете и в най-малкия град на света - Хум, крайна точка на прочутия монумент, известен като Глаголическата линия, възвеличаващ значението на глаголическата литература.
Последната спирка е в град Пажин, разположен в самия център на полуостров Истрия, известен с най-запазения средновековен замък в този район. Връщане в Бузет. Нощувка.
6 ден (13.08, понеделник): Бузет - София.
Закуска в хотела. Отпътуване към България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена: 560 лв.

Цената включва:
- транспорт с луксозен автобус
- 4 нощувки със закуски с включени всички туристически такси в хотел 3*** в Бузет на човек в двойна стая
- 3 дни екскурзоводско обслужване с местен водач на английски език
- представител на Алеко Турс, който е и преводач
- медицинска застраховка за пътуване в чужбина

Цената НЕ включва:
- обедите и вечерите, възможно е осигуряването на 4 вечери с цена 10 евро всяка в ресторанта на хотела
- доплащане за самостоятелна стая - 40 евро
- входни такси за музеи, галерии и други посещавани обекти
- разходи от личен характер

Краен срок за записване - 8 юли 2012 г.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.