НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Тасос - "Мини почивка за септемврийските празници"

Период: 06 септември 2012 г. - 09 септември 2012 г.

Транспорт: Автобус

Забележки

Stop sale! Местата са изчерпани!

Програма

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти и мястото където река Места се влива в Егейско море. Смята се, че островът е част от Рило-Родопски масив и е разположен в близост до неговите най-южни разклонения. Заема площ от 392 кв. км и е провинция на окръг Кавала. Островът е изграден предимно от гнайс, шисти и мрамор. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Следват връх Профитис Илияс с височина 1108 м, Цутула - с 857 м и Фанос - 744 м. Планината на острова е покрита с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Основното земеделие на острова е добив на пчелен мед, зехтин, вино, отглеждане на овце и домашни кози, риболов. Друг поминък е добивът на дървесина и туризма. На острова се добиват оловно-цинкова руда и мрамор

4 дни/3 нощувки а база ОЛ ИНКЛУЗИВ ЛАЙТ

1 ден (06.09) - отпътуване от София в 07.00 часа. Пристигане в Кавала около 13.00 часа. Пешеходна разходка в стария град: от старото пристанище към символа на града – крепостта, от която се разкрива прекрасна панорама към морето от западната и източната част на Eгейско море. Посещение на къщата и паметника на Мохмед Али Паша, Имарета, днес превърнат луксозен хотел и ресторант към него, църквата "Cв.Богородица", девическото училище и фара на Кавала. B 17.00 часа продължаване към Керамоти – ферибот до острова. Пристигане и настаняване в хотел "Rachoni Bay", вечеря, нощувка.

2 ден (07.09) - преди обяд посещение на манастира "Архангел Гавраил", в който се пазят важни църковни утвари и пирони от кръста Господен. Тук ще се любувате на най-красивата гледка към Егейско море от терасата на манастира. Връщане в хотела за обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден (08.09) - ден за почивка и плаж. След обяд разходка с автобуса до гр.Лимена – главен град на острова. Вечеря. Нощувка.

4 ден (09.09) - 10.00 часа отпътуване за София. По пътя кратка почивка и разглеждане на разкопките и амфитеатъра на Филипи. Отморяваща почивка при баптистериума на р. Лидия (през 45 г. от н.е. апостол Павел тук кръщава първата християнка с името Лидия.) Пристигане в София след 20:00 часа.


ЦЕНА на човек:
- двойна стая - 389.00 лева
- трети в двойна стая на допълнително легло – 360.00 лева
- дете до 7 години в двойна стая с двама възрастни - 129.00 лева
- дете от 7 до 11.99 год. в двойна стая с двама възрастни - 309.00 лева
- единична стая – по запитване


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Автобусен транспорт – автобус 3 *
- 3 нощувки в хотел Rachoni Bay 3 * на о. Тасос
- Хранене – ол инклузив лайт
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро
- Пътни такси и фериботни билети в двете посоки
- Екскурзоводско обслужване
- Екскурзия – пешеходна обиколка на Кавала
- Екскурзия – манастира "Св. Архангел Гавраил" и обиколка на острова
- Екскурзия до гр. Лимена

При пътуване със собствен транспорт от цената се приспадат 106 лева (човек без включена медицинска застраховка)!!!
Желаещите да ползват само транспорт и да се настанят в друг хотел по избор в Скала Рахони или в близост до 10 км заплащат само седалка - 106 лева (на човек без включена медицинска застраховка)!!!