НАЧАЛО НОВИНИ ЕКСКУРЗИИ ДЕСТИНАЦИИ ПОЧИВКИ LANGUAGE ОБЩИ УСЛОВИЯ КОНТАКТИ

Топ екскурзии

Няма намерени екскурзии до избраната дестинация за този период.

Екскурзия Бавария - "ЖЕЛЕЗОПЪТНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ БАВАРИЯ"

Период: 01 март 2011 г. - 30 август 2011 г.

Транспорт: Влак

Забележки

самостоятелно пътуване

Програма

3 нощувки/4 дни

4-дневна екскурзия по т.нар. "Път на замъците" в Бавария, Германия - от Мюнхен през Нюрнберг, Ротенбург и Вюрцбург до Франкфурт.

1 ден - МЮНХЕН-НЮРНБЕРГ. С регионален влак, който ще вземете от летището на Мюнхен /или от централната гара на града/ ще се придвижите до Нюрнберг. Историята на този град ни отвежда назад във времето до 1050 г., а името на немски произлиза от "nourenberc", което се превежда като "Скалистия хълм". Най-известните забележителности тук са "Кайзербург" /Императорският замък/, кулите над Стария град, петкилометровата градска стена, осеяна с множество отбранителни кули. Започнете разглеждането на средновековния Стар град от Кьонихстор /Кралската порта/, след това преминете край дървените къщи по тесните улички, за да стигнете до готическата черква "Св. Лоурънс" и църквата "Св. Себалус" - това ще бъде една чудесна пешеходна разходка.
Съвсем близо до Кьонихстор е Кварталът на занаятчиите - тук ще откриете наистина средновековна атмосфера, а много от работилниците предлагат уъркшопове за овладяване на елементарни умения. Може би най-атрактивна е почти кукленската пекарна за домашни печива, откъдето можете да да си вземето нещо за похапване. Вечерта обезателно си поръчайте за хапване от прочутите нюрнбергски братвурсти и ги полейте с бира или чаша местно вино /франкенвайн/. Нощувка.
2 ден - ДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО РОТЕНБУРГ. Сутринта вземете влака до Ротенбург - едно от най-прочутите и красиви германски средновековни градчета. Разходете се пеша из тесните улици, за да усетите наживо връщането в миналото. Ротенбург-об-дер-Таубер /както е пълното име на града/ е бил горд свободен имперски град и неговите паметници, забележителности и сгради все още помнят това славно време. Насладете се на къщите с гредоред и каменните стени, опазили населението от нашественици през Средновековието. Посетете градския площад Плонлайн - може би най-фотографираното място тук. Отбийте се до Портата Спиталбастей, създадена от Леонард Вайдман, за да прочетете латинската сентеция изписана на нея - "Мир на тези, които влизат, за здравето на хората, които напускат". В готическата църква "Св. Джеймс", може би най-известната тук, можете да си починете за малко в тишината и да се насладите на олтарите на Светата Кръв и на Дванадесетте апостоли. С всяка крачка, зад всеки завой на градчето ще откривате история. В Музея на Коледата ще видите представени традиците на празника по немските земи, в Музея на куклите и играчките ще се върнете в детството на баба и дядо, в Музея на престъпленията ще се запознаете с прилагането на закона по тези земи през последните 700 години. Вечерта отново с влак се връщате в Нюрнберг. Нощувка.
3 ден - НЮРНБЕРГ-ВЮРЦБУРГ. Отпътувате сутринта с влак. Градът е разположен сред лозови масиви под средновековните стени на крепостта Мариенберг. Вюрцбург е красив и оживен град, бивша епископия на региона, изпъстрен със забележителности от различни епохи. Култура, изкуство, история и гостоприемство са отличителните качества на този забележителен град!
Крепостта Мариенберг - главна забележителност на Вюрцбург, е променяла облика си многократно през вековете. Днес най-старата част е Рундкирхе /Кръглата църква/, построена през 1000 г. Ако възнамерявате да ги посетите те са затворени в понеделник и от ноември до 15 март. Катедралата Мариенкапеле, Алте Мейнбрюке /Старият мост над р. Майн/, болницата Юлиус и Параклиса са задължителни спирки в разходката ви, но не забравяйте да посетите и Резиденцията на епископа. Този "Дворец на всички дворци" днес е обявен от ЮНЕСКО за световна културна ценност.
Има само няколко подобни града в Германия, които да имат сгради, характерни за толкова много епохи като Вюрцбург. Насладете се на този красив град, който предлага не само културни достижения, но и кулинарни изкушения и, разбрира се, прочутото местно вино - франкенвайн! Нощувка.
4 ден - ВЮРЦБУРГ-ЛЕТИЩЕ ФРАНКФУРТ /ИЛИ ЦЕНТРАЛНА ГАРА ФРАНКФУРТ/. От Вюрцбург можете да изберете къде ще слезете като ползвате високоскоростния влак - на летището или на централната гара във Франкфурт. Можете и да останете за няколко часа, за да разгледате града.

Цена: 329 евро.
Цената е на база човек в двойна стая

Цената включва:
- влаков билет за 2 класа от Мюнхен до Нюрнберг
- 2 нощувки със закуски в хотел "Виктория" 3* или подобен в Нюрнберг в Старата част на града и в близост до гарата
- двупосочен билет до Ротенбург за 2 класа
- билет 2 класа /включително е възможен и за високоскоростния влак/ от Нюрнберг до Вюрцбург
- нощувка в "Сити Партнер хотел Щраус" 3* или подобен във Вюрцбург на пещеходно разстояние до гарата
- билет 2 класа за предпочитан час за високоскоростния влак до летището или централната гара на Франкфурт
- медицинска застраховка
Цената не включва:
- самолетните билети от София до Мюнхен и от Франкфурт до София
- обедите и вечерите
- входните билети за посещаваните забележителности
- разходи от личен характер
- екскурзоводско обслужване

ВАЖНО!!! ВАЖНО!!! ВАЖНО!!!
Датите за провеждане на екскурзията са по избор на туристите, но е необходимо и потвърждение от немска страна, тъй като пакетът е продукт на чуждестранна фирма. Пълната сума за пребиваването трябва да бъде преведена до 31 календарни дни преди датата на започването! При сключване на договор трябва да се плати капаро от поне 35 процента. Няма ограничение в минималния и максимален брой пътуващи в една група.
"Алеко турс" предлага на своите клиенти възможност да осигури самолетни билети за трансфер от София до Мюнхен и от Франкфурт до София. Цените на всички билети зависят от момента на тяхното закупуване, т.е. по-ранното им заявяване и плащане ще осигури и по-ниски тарифи. Няма никакъв проблем туристите да се придвижват със собствен транспорт - лек автомобил до изходната точка и от крайната до дома или сами да организират трансферите си. Възможно е и организиране на допълнително пребиваване в Мюнхен и Франкфурт - цените зависят от офертите на партниращите ни хотели, комисионната на "Алеко Турс" е 10% от сумата за платените допълнителни услуги.

ВАЖНО!!! ВАЖНО!!! ВАЖНО!!!